Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών

Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

( υπεύθυνη του προγράμματος, καθηγήτρια κ. Καίτη Αρώνη-Τσίχλη)


Στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου λειτουργεί Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για τους φοιτητές του Τμήματος, επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που διεξάγεται στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού Προγράμματος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια για Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση των φοιτητών (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ-Γ’ Φάση).

Η διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης για κάθε φοιτητή είναι έμμισθη (750) και διαρκεί 3 μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι φοιτητές του Τμήματος έχουν ολοκληρώσει τα δύο πρώτα έτη φοίτησης και μέχρι την ημερομηνία της ορκωμοσίας τους. Για ορισμένες θέσεις απαιτούνται και επιπλέον προσόντα, όπως η γνώση ξένων γλωσσών και η γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η άσκηση είναι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από τέσσερις ώρες κάθε μέρα.

Οι φορείς στους οποίους εκπαιδεύονται οι φοιτητές είναι οι εξής:

1. Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

2. Κέντρο Ερεύνης Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών (Κ.Ε.Ι.Ν.Ε).

3. Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.).

4. Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.).

5. Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (Κ.Ε.Ν.Ι).

6. Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

7. Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών.

Με τη συγκεκριμένη Πρακτική Άσκηση επιδιώκεται η ουσιαστική σύζευξη του τομέα της εκπαίδευσης με τον χώρο εργασίας με στόχο την εφαρμογή της αποκτημένης γνώσης. Έτσι οι φοιτητές αποκτούν νέες εμπειρίες που στη συνέχεια θα συμβάλλουν θετικά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Πρακτική Άσκηση μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Πρακτικής Άσκησης στο γραφείο ΣΤ’ 15 (Νέο Κτίριο) κάθε Τετάρτη 12:00 – 14:00, τηλ. 210-9201824.